... bo pichcić każdy może
Mała wzmianka o kuchni
Przytaczając słowa Julii Child z książki - Moje życie we Francji: "... ucz się gotować, a więc próbuj nowych przepisów, wyciągaj wnioski z własnych błędów, bądź nieustraszona i przede wszystkim miej z tego zabawę!" łatwo dojść do wniosku, że gotowanie nie musi być przykrym obowiązkiem, lecz można z tego czerpać radość, a przy tym po prostu miło spędzać czas we dwoje, bądź też z przyjaciółmi, wszystko zależy od naszego nastawienia. Idąc za tą radą, często eksperymentujemy, testując nowe przyprawy, nieznane dla nas do tej pory warzywa, owoce, poznajemy nowe smaki, nie stroniąc również od klasyki polskiej kuchni.
Oto kilka przykładów naszej fantazji kulinarnej :)
"W walce między sercem, a mózgiem zwycięża w końcu żołądek".
Stanisław Jerzy Lec
„Przyprawą potrawy jest głód”
Cyceron (II/I w. p.n.e.)
Komentarze
Prześlij komentarz